Poszukuje efektywnych sposobów na stworzenie bardziej zrównoważonej przyszłości żywności.
W ProVeg Polska pełni funkcję Corporate Engagement & Sustainability Specialist i zajmuje się współpracą z producentami żywności i sieciami handlowymi, edukacją o trendzie wege, roślinnych zamiennikach produktów odzwierzęcych i mięsie hodowanym komórkowo oraz uświadamianiem wpływów naszych wyborów żywnościowych na środowisko.
Ponadto, współorganizuje Targi Zero Waste, czyli największą imprezę edukacyjną w Polsce nt. zero waste.
Swoje doświadczenie w zakresie sustainability zdobywał prowadząc projekty m.in. dla Too Good To Go, IKEA Retail, Ministerstwa Rozwoju czy Lariche Community (w Kuala Lumpur).
Prowadził liczne warsztaty, szkolenia i webinary m.in. dla Centrum Nauki Kopernik, Polskiej Akademii Nauk, UNEP/GRID-Warszawa czy UWM w Olsztynie.
Program Climate Leadership jest działaniem realizowanym przez UNEP/GRID-Warszawa w odpowiedzi na rezolucję UNEP/EA.4/L.5, przyjętą podczas 4. sesji Zgromadzenia ONZ ds. Środowiska (UNEA-4).
Rezolucja ”Rozwiązanie Problemów Środowiskowych Poprzez Zrównoważone Praktyki Biznesowe” wezwała biznes do transformacyjnego wysiłku dla sprostania globalnym wyzwaniom środowiskowym i klimatycznym.